Godina dana zatvora policajki koja je uzela mito od 20 hiljada maraka

Jeleni Florjan, suspendovanoj inspektorki PU Banja Luka, presuda će biti u utorak

0
Godina dana zatvora policajki koja je uzela mito od 20 hiljada maraka

Jelena Florjan, suspendovana inspektorka PU Banjaluka, sklopila je sporazum o priznanju krivice i pristala da bude osuđena na godinu zatvora jer je zajedno sa Nenadom Grujićem primila mita u iznosu od 20.000 KM.

Grujiću postupak razdvojen Sporazum je prihvatio Okružni sud u Bankoj Luci, a presuda će biti izrečena u utorak. Postupak je razdvojen u odnosu na Grujića, kojem će suđenje početi ispočetka.

Tužilaštvo RS Grujića i Florjanovu tereti da su, radeći kao inspektori za privredni kriminalitet, u februaru prošle godine od direktora Srednjoškolskog doma u Banjoj Luci Branislava Vidića zahtjevali novčani iznos od 30.000 maraka.

– Grujić je 18. feburara od Vidića primio 20.000 KM da u okviru svojih službenih ovlašćenja izvrše radnju koju ne bi smjeli izvršiti, a nakon što su duže vrijeme preduzimali radnje po anonimnoj krivičnoj prijavi protiv njega. Ostatak novčanog iznosa od 10.000 KM osumnjičenima je trebao biti predat nakon što tužilaštvo donese odluku povoljnu za direktora Srednjoškolskog doma – navodi se u optužnici.

Prijavio prljave inspektore Grujić je uhapšen nakon što je od Vidića primio mito u označenim novčanicama, a primopredaju je pratila policija.

Tokom akcije Vidić je iskazao veliku hrabrost jer ne samo da je prijavio prljave inspektore, već je učestvovao u režiranoj predaji novca Grujiću, da bi odmah nakon toga u dogovoru sa istražiocima otišao u službene prostorije PU Banja Luka kako bi ga Florjan saslušala u svojstvu osumnjičenog u istrazi koju su optuženi protiv njega vodili.

Ona je tokom saslušanja i uhapšena nakon čega je pretresena i službena kancelarija koju su optuženi koristili u PU Banja Luka.

(Dnevni avaz)