U Zvorniku revakcinisano 55 zdravstvenih radnika

U Zvorniku revakcinisano 55 zdravstvenih radnika

Popović je naglasio da je do sada više od 50 odsto zaposlenih primilo vakcinu i da je oko 90 odsto ljekara bolnice vakcinisano.

Ističući da će vakcinisanje i revakcinisanje biti nastavljeno sve dok ima zainteresovanih radnika bolnice, Popović je rekao da se vide prvi pozitivni rezultati vakcinisanja.

– Trenutno su dva radnika ove bolnice pozitivna na virus korona sa blažom kliničkom slikom i nadamo se da će nastavkom vakcinisanja svih zaposlenih biti bolje i da nijedan radnik neće biti zaražen ovim virusom – izjavio je Popović novinarima.
On je ukazao da je u regiji Birač i dalje, nažalost, teška epidemiološka situacija.

– U kovid odjeljenju zvorničke bolnice trenutno su smještena 54 pacijenta, od kojih je 10 životno ugroženo i nalaze se na respiratorima, a dva su intubirana, dok se više od 90 odsto hospitalizovanih pacijenata nalazi na terapiji kiseonikom – rekao je Popović.

On je istakao da svi ljekari, medicinsko i nemedicinsko osoblje ulažu napore da pacijentima bude bolje i da zdravi napuste ovu ustanovu.

Radiolog Mile Birčaković, koji je revakcinisan, rekao je da je svaki dan suočen sa radiološkim slikama kovid infekcije i pozvao građane da poštuju epidemiološke mjere i da se vakcinišu.

– Virus korona je ozbiljna bolest, a u određenom procentu ima neželjene ishode. Jedini način da se izađe iz ove zdravstvene krize jeste imunizacija – naglasio je on.

Ističući da do sada nakon vakcinisanja nije bilo nikakvih zdravstvenih komplikacija, Birčaković je rekao da su vakcine svih proizvođača približno efikasne i da je potrebna masovna imunizacija.