Doktor Rašo Novaković iskazao želju za povratkom u zvorničku bolnicu

dr Novaković

Izrazio je želju i svoju spremnost da se vrati, u toku su neki razgovori, ali smatra da će i ovoga puta politika imati uticaja na njihov ishod.

– Istina je da bih se vratio, jer sam tolike godine proveo u bolnici u Zvorniku, vezan sam za grad i ljude u njemu.Promjenilo se rukovodstvo u bolnici, a ja svojim znanjem i iskustvom mogao bih da doprinesem njenom još boljem radu, kaže Novaković koga još tri godine dijele od penzije.

Novaković je omiljen među svojim sugrađanima i pacijentima, i zbog povjerenja u njegovu stručnost neki odlaze u Miliće na pregled ili operaciju. Mnogi bi se obradovali njegovom povratku u Zvornik, ali… Direktor zvorničke bolnice Ivan Popović nam je rekao da ova ustanova ima dovoljan broj hirurga,( tri) i tri na specijalizaciji, i da im za sada više ne treba.

– Nikome vrata nisu zatvorena, ali sada imamo manje operacija zbog kovida, i dovoljno hirurga. Što se tiče povratka Novakovića vidjećemo, nakon odlaska ginekologa Slobodana Markovića u penziju, vratila se Sanja Kalajdžić koja je nešto prije hirurga Novakovića i Milana Vidovića prešla u MIliće, kaže Popović.

Dodaje da je u bolničkoj apoteci zaposlio kćerku dr Novakovića, Anu koja je magistar farmacije jer je bilo potrebe za tim kadrom.

Druga kćerka dr Raše, Marina je načelnica Centra za mentalno zdravlje u Domu zdravlja Zvornik, a pokojna supruga Nevenka je bila ljekar pedijatar.

Novaković je do prije nekoliko godina bio predsjednik PDP Zvornik i odbornik ove stranke u Zvorniku. Nakon njenog napuštanja prešao je u DNS, a posle podjele u njemu priklonio se DEMOS-u čiji je sada odbornik u gradskoj skupštini.

“Bez politike se danas ne može ništa uraditi, ali meni je medicina uvijek bila i ostala na prvom mjestu kaže hirurg koji liječi i osmjehom i lijepom riječju.