U Zvorniku nastavljena vakcinacija osoba starijih od 65 godina

0

U Zvorniku je nastavljena vakcinacija osoba starijih od 65 godina, rekla  je načelnica Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik dr. Cvijeta Ostojić Vasić.

Prema njenim riječima  danas će biti vakcinisano 150 osoba, a u naredna dva dana još po 50 osoba, kineskom vakcinom „Sinovac“, koliko je u ovom kontigentu stiglo za Dom zdravlja.

Ona je istakla da je završena vakcinacija zdravstvenih radnika i osoba u Domovima za stara lica,te dodala da će nastavak vakcinacije ove kategorije stanovništva svakako zavisiti od dopremanja vakcina iz Zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravlja Republike Srpske.

Ostojić Vasić je izrazila nadu da će već  sljedeće sedmice stići veći  kontigent vakcina, jer dosadašnje ograničene količine nisu dovoljne za iskazane potrebe građana ove kategorije stanovništva.

„Do sada smo vakcinisali oko 1.050 lica, na čekanju je skoro hiljadu, od kojih je skoro 270 hroničnih pacijenata“, rekla je Ostojić Vasić .

Vakcinom „Sputnjik V “ vakcinisane su 774 osobe, „Fajzerom“ 122, dok će u ova tri dana vakcinom „Sinovac“  biti vakcinisano 250 osoba , pojašnjava Ostojić Vasić.

Načelnica Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik je ponovila da starije osobe od 65 godina, koje žele da se vakcinišu, treba da se prijave svom timu porodične medicine. Spiskovi sa prijavljenim licima za vakcinaciju dostavljaju se Higijensko-epidemiološkoj službe na sedmičnom nivou , dodala je Vasić Ostojić i apelovala  na sve koji budu pozvani da prime vakcinu da  dođu u zakazano vrijeme. Ona je podsjetila da će revakcinacija biti obavljena za 28 dana po primanju prve doze vakcine „Sinovac“.