Graničari uhapsili dvojicu prevaranata iz Srbije za kojima je potjernicu raspisao Interpol

Granični policajci države Bosne i Hercegovine u ovoj sedmici lišili su nekoliko osoba koje su pokušale preći državne granične prelaze širom državne granice.

0
Nevakcinisani građani BiH ne mogu nigdje osim u Srbiju
FOTO: Arhiv

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik su 14. aprila 2021., na ulasku u BiH na prijelazu Šepak, lišili slobode M.H. (1986.) i S.H. (1984.) jer je za njima Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnih djela „prevara“ i „falsificiranje dokumenata“.

Službenici JGP Zvornik, spomenute državljane Republike Srbije predali su službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prethodno, 13. aprila 2021., službenici ove jedinice lišili su slobode V.M. (1999.) jer je za njim Osnovni sud u Srebrenici raspisao potragu zbog krivičnog djela „tjelesne povrede“. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Skelani i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Bijeljina, 13. aprila 2021., lišili su slobode M.P. (2001.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnih djela „utaja“ i „falsificiranje isprave“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Policijske stanice Bijeljina, saopšteno je iz Granične policije države Bosne i Hercegovine.