Presreo i pretukao Sarajliju Merseda Trbića: Policiji se predao načelnik Han Pijeska

Predao se načelnik Han Pijeska Slobodan Đurić u pratnji advokata. Đurić je osumnjičen za brutalni napad na Merseda Trbića, a nakon prijave policiji nalazio se u bjekstvu.

Radi se o krivičnom djelu teška tjelesna povreda i izlaganje opasnosti.

– Sinoć je oko 22 sata u Policijsku stanicu Vlasenica prijavio se osumnjičeni Đurić uz pratnju advokata. Nakon toga je lišen slobode i bit će obavljena kriminalistička obrada. Sve ostale mjere i radnje će izvršiti po nalogu postupajućeg tužioca – rekao je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

U Policijsku stanicu Vlasenica Mersed Trbić iz Sarajeva prijavio je da ga je u mjestu Bajrin kamen, Vlasenica, NN lice sustiglo sa vozilom beogradskih registarskih oznaka, koje je potom udarilo u njegovo vozilo “renault”, izvuklo ga vani i udarcima rukama i nogama nanijelo teške tjelesne povrede.

Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Vlasenica, odakle je prevezen u bolnicu u Zvorniku, nakon čega je upućen u UKC Tuzla na dalje zbrinjavanje.

Još uvijek nije jasno koji su motivi napada, pošto je teško međusobno povezati napadnutog i napadača. Još uvijek traju nagađanja o tome šta se desilo, neki sumnjanju u ljubomoru, drugi u nacionalizam, ali nema još uvijek zvaničnih, ali ni nezvaničnih informacija koje bi objasnile ovakvo djelovanje prvog čovjeka Han Pijeska.

Nezapamćeno je u demokratskoj BiH da načelnik sa vozilom na putu presretne nekog, prebije i pobjegne, pa se može reći i da je Han Pijesak na ovaj način ušao u historiju.