Bijeljincu Đorđu Periću 84. nagrada sa međunarodnih festivala

БИЈЕЉИНА, 21. АПРИЛА /СРНА/ - Једанаестогодишњи виртуоз на хармоници Ђорђе Перић из Бијељине освојио је два Гран при признања и четири злата на фестивалима у Бугарској и Пољској.

Jedanaestogodišnji virtuoz na harmonici Đorđe Perić iz Bijeljine osvojio je dva Gran pri priznanja i četiri zlata na festivalima u Bugarskoj i Poljskoj.

Na Festivalu u Bugarskoj, održanom od 15. do 20. aprila u onlajn formatu, Perić je osvojio dva Gran-prija u kategoriji solo instrumentalni žanr i disciplini kamerne muzike uzrasne kategorije do 16 godina, zajedno sa Amarom Ćosićem i Dejanom Bjelobabom.

Perić je osvojio i zlatnu medalju zajedno sa Dejanom Jovičićem u disciplini kamerni duo, uzrasne kategorije do 12 godina. Na Festivalu “Marine fantazi” u Bugarskoj nastupilo je više od 500 takmičara iz 30 zemalja. Đorđe Perić učestvovao je i na 17. Festivalu “DIGI-TALENTY WIOSNA 2021” u onlajn formatu na kojem je osvojio laureatska zvanja, tri zlatne medalje, u kategoriji solo, duo /sa Dejanom Jovičićem/ i trio /sa Amarom Ćosićem i Dejanom Bjelobabom/. Ovi uspješni takmičari su učenici muzičke škole “Kornelije Stanković” Bijeljina – Ugljevik, u klasi profesora Slaviše Perića.

Đorđu Periću je ovo 84. nagrada sa međunarodnih festivala iz 19 zemalja. “Veoma me raduje svaka osvojena nagrada, a posebno sam srećan sto sam osvojio Gran pri u veoma jakoj konkurenciji. Trudiću se da i dalje postižem uspjehe i predstavljam svoju zemlju na festivalima širom svijeta”, rekao je Đorđe Perić Srni.Festival u Poljskoj okupio je više od 700 učesnika iz 34 zemlje.