Od posljedica korona virusa preminuo kozlučanac Mensur Nuhanović univerzitetski profesor, omiljen među kolegama i studentima

Od posljedica korona virusa preminuo kozlučanac Mensur Nuhanović univerzitetski profesor, omiljen među kolegama i studentima

Mensur Nuhanović, profesor njemačkog jezika u živiničkoj Gimnaziji, univerzitetski asistent, mentor i, kako su mnogi istaknuli, veliki stručnjak za njemački jezik, preminuo je od posljedica koronavirusa. Mensur Nuhanović rođeni je Kozlučanac, gdje je završio osnovnu školu. Poslije rata Nuhanović je sa svojom porodicom nastavio živjeti u Živinicama gdje stiče titule profesora Njemačkog jezika, a poslije i asistira na odsjeku Njemačkog jezika Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Vijest o smrti potvrdio je Filozofski fakultet Tuzla, kao i lokalni mediji.

S tugom javljamo da nas je napustio kolega Mensur Nuhanović. Mensur je radio kao asistent u prvim godinama rada Odsjeka za njemački jezik i književnost. Njegov iznenadni prerani odlazak je veliki gubitak za sve one koji su ga poznavali. Iskreno saučešće porodici i prijateljima”, saopćeno je iz Filozofskog fakulteta Tuzla.

Od profesora Nuhanovića opraštaju se brojni prijatelji, kolege, rođaci, studenti, sugrađani i poznanici.

No, tu nije kraj ove tuge u kojoj je ugašen jedan mladi život. Naime, tri dana prije Mensura, preminula je njegova majka.