Tragedija u Mostaru: Iz Neretve izvučeno tijelo muškarca, traga se za četverogodišnjim djetetom

Tragedija u Mostaru: Iz Neretve izvučeno tijelo muškarca, traga se za četverogodišnjim djetetom

U rijeci Neretvi u mostarskom prigradskom naselju Rodoč utopio se muškarac čiji su inicijali A.K /32/ i njegov četvorogodišnji sin, potvrdio je za medije portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Marić je naveo da je iz rijeke Neretve izvučeno tijelo muškarca, a tijelo djeteta još nije pronađeno.

On je naveo da je supruga potvrdila identitet tijela muškarca.

Marić je naveo da je supruga prijavila nestanak A.K. u subotu, 24. aprila, oko 15.00 časova, navodeći da se s njim nalazio četvorogodišnji dječak.

Na poziv Ministarstva unutrašnjih poslova HNK ronioci Interventne spasilačke službe Mostar i gorski spašavatelji Hercegovačke gorske službe spašavanja Mostar izvukli su jutros tijelo odrasle muške osobe iz automobila u rijeci Neretvi južno od Mostara (Rodoč).

Slijedom informacije kako se traži nestala muška osoba i četverogodišnje djete, timovi za potragu na vodi i pod vodom gorskih službi spašavanja nastavljaju potragu za nestalim djetetom pretražujući korito i obale rijeke Neretve, saopćeno je iz GSS-a.

Zdenko Marić, instruktor GSS-a rekao je za Mostarski.ba kako se upravo pripremaju i kopnene ekipe iz Mostara, Jablanice, Čituka I Ljubuškog. One će pretraživati obale Neretve.
Potraga će trajati sve do večernjih sati.

(Mostarski.ba)