Vlast planira još jedno veliko zaduženje Republike Srpske!

– Ovaj režim ne zna da funkcioniše drugačije osim da podiže kredite koje će morati vraćati buduće generacije – ističe Šarović i upozorava da vlast planira Republiku Srpsku gurnuti u još veće dugove i da će jedno od najvećih zaduženja do sada biti realizovano krajem ove ili početkom iduće godine.

Upitan da prokomentariše podjelu jednokratne pomoći Vlade Republike Srpske penzionerima i borcima, predsjednik SDS-a Mirko Šarović je rekao da je stvarni cilj vlasti nije iskrena podrška tim kategorijama.

„Ako smo novac zaradili, pomoć i podrška je uvijek potrebna, međutim, ako se misli na pomoć pozajmljenim novcem onda se šalje loša poruka da je cilj tih poteza, ne podrška ovim kategorijama, nego pred kampanja za opšte izbore“, kazao je Šarović.

On je upozorio da vlast planira Republiku Srpsku gurnuti u još veće dugove i da će jedno od najvećih zaduženja do sada biti realizovano krajem ove ili početkom iduće godine.

„Ovaj šok koji smo doživjeli sa kreditom od 700 miliona КM, sa kamatama od 150 miliona, neće biti posljednji, jer slijede nova masovna zaduženja. Ovaj režim ne zna da funkcioniše drugačije osim da podiže kredite koje će morati vraćati buduće generacije“, istakao je Šarović.

On je rekao da je SNSD spreman na sve da ostane na vlasti još jedan mandat, kako bi pokušali sakriti ono što su radili u prethodnim godinama.