Kazna zbog “Korona žurke” u okolini Loznice, vlasniku vikendice kazna veća od hiljadu eura

Sa lepim danima sve više je ljudi u gradu, bašte ugostiteljskih objekata su pune, a atmosfera sve opuštenija kao da nema pandemije koronoavirusa, ali je on, nažalost, još uvek prisutan. Prema podacima iz gradske uprave, tokom vikenda nadležne inspekcije i komunalna milicija kontrolisali su 77 objekata i nije bilo pisanja prekršajnih prijava.

0
Krivična prijava za muškarca koji je prijavio lažno razbojništvo kod Loznice
FOTO: Panorama Loznice

Međutim, nisu se svi pridržavali propisanih protivepidemijskih mera pa je policija u jednom lozničkom selu prekinula takozvanu ‘’korona žurku’’. Zbog toga će protiv jednog odgovornog lica biti pisan prekršajni nalog, a predviđena kazna je do 150.000 dinara.

U današnjem saopštenju Vladana Krasavca, načelnika Mačvanskog upravnog okruga, navodi se da je od petka 23. do ponedeljka 26. aprila ukupno kontrolisano 1.379 objekata, u nadzoru je učestvovalo 79 inspektora, a u 28 slučajeva utvrđene su nepravilnosti u sprovođenju protivepidemijskih mera. Kao nepravilnosti navode se lična zaštitna oprema zaposlenih, fizička distanca-barijera i lična zaštitna oprema korisnika. Prema subjektima kod kojih su one utvrđene izrečene su zakonom propisane mere, a donet je jedan prekršajni nalog od 150.000 dinara.

Načelnik ističe da je epidemijska situacija na području Srbije i Mačvanskog okruga i dalje ozbiljna i apeluje na sve građane da poštuju naložene epidemijske mere i vakcinišu se protiv kovida-19