Tinejdžerka rodila bebu u kući pa je ostavila u kontejner

Policija u Loznici zaplijenila više od tri kilograma droge, uhapšen muškarac
FOTO: Ilustracija

Policija iz Prijepolja danas se “digla na noge” i krenula u potragu za bebom nakon što se majka prethodno javilla ljekarima i požalila na ginekološke probleme.

Nažalost, za bebu je bilo kasno. Pronađena je u kontejneru za smeće, a kada su je donijeli u bolnicu ljekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Mlađa Prijepoljka, prema nezvaničnim saznanjima tinejdžerka, koja se nedugo prije toga porodila najvjerovatnije kući, danas se u pratnji svoje majke javila ginekolozima prijepoljske bolnice žaleći se na tegobe. Ljekarima je odmah bilo jasno da se porodila.

Na pitanje gdje joj je novorođenče odgovarala je nedorečeno, i nije željela da prizna da se porodila. Odmah je alarmirana policija. Potraga za bebom počela je iz Novovaroške ulice u naselju Hašimbegovića polje gdje porodilja i živi. Nedugo zatim policajci su bebu pronašli u jednom kontejneru i nadajući se da je još živa prevezli je odmah u bolnicu. Ljekarima ništa nije preostalo nego da konstatuju smrt, piše Blic. “Scena je bila užasna, beba je bez znakova života izvađena iz kontejnera.

Nazirali su se glava i noge, nakon toga su je zamotali u čaršaf i odnijeli, pretpostavljam u bolnicu”, izjavio je očevidac. Beba je u prijepoljsku bolnicu primljena blijeda, bez spolja vidljivih povreda.

Majka bebe se nalazi u prijepoljskoj bolnici i do sada nije saslušana. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu sutra će biti izvršena obdukcija tijela novorođenčeta koja će utvrditi da li je beba bila živa u trenucima kada je pronađena.