Pronađen novac, droga i oružje: Uhapšeni poznat policiji, zapljena “teška” više od 110.000 KM (FOTO)

0
Pronađen novac, droga i oružje: Uhapšeni poznat policiji, zapljena

Policajci iz Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe droga jučer su MUP-a TK, po nalogu Općinskog suda, pretresli dvije lokacije na području Gračanice.

– Vikendicu koja je pretresena koristi E. V (30), a pronađeno pola kilograma droge, koja po izgledu asocira na amfetamin, kilogram droge koja asocira na kanabis, više od 900 tableta, koje su najvjerovatnije ekstazi. Pronađeno je i oko 75.000 KM u raznim apoenima, pet pušaka od kojih je jedna puškomitraljez te više od 1.500 komada municije, tri pištolja, dvije digitalne vage i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi – rekao je direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman.

Pronađen novac, droga i oružje: Uhapšeni poznat policiji, zapljena "teška" više od 110.000 KM (FOTO)

Akcija je provedena u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona, a uhapšeni je od ranije poznat policiji po sličnim krivičnim djelima.

– Istoga dana E. V. je uhapšen i danas će uz izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu TK zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštene proizvodnje i prodaje droge i nedozvoljeno držanje oružja – dodao je KOrman.

Prema procjeni policije “ulična” vrijednost zaplijenjene droge je oko 35.000 KM. Ekstazi vrijedi oko 20 hiljada, kanabis oko deset, a amfetamin oko pet hiljada KM.

Pronađen novac, droga i oružje: Uhapšeni poznat policiji, zapljena "teška" više od 110.000 KM (FOTO)

– Zajedno sa oduzetim novcem, zapljena je ukupno vrijedna više od 110.000 KM – zaključio je Korman.