Tuzla: Od posljedica korone preminuo anesteziolog dr. Izmir Sijerčić

Tuzla: Od posljedica korone preminuo anesteziolog dr. Izmir Sijerčić

Pandemija Covid-19 odnijela je život još jednog zdravstvenog radnika Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. U 59. godini života nakon dugotrajne i teške borbe sa Covidom-19 u preminuo je dr. Izmir Sijerčić, specijalista anesteziologije i reanimatologije.

Osim što su dr. Izmira Sijerčića krasile vrhunske kvalitete iskusnog i profesiolanog zdravstvenog radnika bio je veoma omiljen među običnom rajom, a posebice je bio rado viđen na tribinama stadiona Tušanj jer bio veliki simpatizer i navijač Slobode.

Udruženje građana ‘Prijatelji FK Sloboda’ Tuzla čiji je dr. Sijerčić bio dugogodišnji aktivni član izražava saučešće porodici, kolegama i prijateljima. Informacija o posljednjem ispraćaju dr. Izmira Sijerčića će biti poznata tokom dana.

(Tuzlanski.ba)

Dr. Izmir Sijerčić rođen je 12.06.1962. godine u Tuzli, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli diplomirao je 1990. godine. Radio je kao zaposlenik Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla od 15.08.1994. godine. Specijalistički ispit iz anesteziologije i reanimatologije položio je 10.02.2000. godine. Do posljednjeg dana života nesebično se zalagao za pacijente i njihovo zdravlje, te dao neizmjeran doprinos u borbi protiv COVID-19 infekcije.