Samoubistvo bombom na Vaskrs

Ponovo bačena bomba na svadbeni salon kod Bijeljine
FOTO: Ilustracija

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je juče na obali Ukrine, oko 150 metara od porodične kuće u ulici Pete Kozaračke bb. u Derventi.

Zasad je nepoznato zašto je ovaj 59-godišnji učesnik otadžbinskog rata digao ruku na sebe i, na Vaskrs, na ovako užasan način prekratio život.

-Prizor na mjestu tragedije, na obali rijeke, bio je zastrašujući. Tijelo žrtve bilo je u lokvi krvi a donji dijelovi razneseni. Pronađeni su i rastrgani dijelovi odjeće, mobilnog telefona, kao i osigurač od ručne bombe-kazuju naši izvori.

„Novosti“ nezvanično saznaju da je u ranim jutarnjim satima derventsku policiju telefonskim pozivom alarmirala rođaka nastradalog M. R., dojavom da joj je nestao rođak Slađan Tutnjević. Policijska potraga ubrzo je okončana na desnoj obali Ukrine, gdje je pronađeno njegovo beživotno tijelo.


-Dežurna tužiteljka Okružnog javnog tužilaštva naložila je uviđaj, a doktor-mrtvozornik Doma zdravlja Derventa je utvrdila da su smrtonosne povrede nastupile usled teških povreda male karlice i drugih donjih dijelova tijela. Ona je konstatovala da je Tutnjević istog dana (nedelja) u jutarn

Takođe nezvanično saznajemo da su istražioci rođake M. R. pred njenom kućom, nedaleko od doma rođaka-žrtve, pronašli cvijeće i poruku ispisanu na koverti od računa za električnu energiju.

-Riječ je ličnoj poruci koja se, zasad, ne dovodi u vezu sa visinom računa ili eventualnim dugovanjima za struju, kao motivom ili okidačem za samoubistvo. Istina, pogotovo posljednjih dana Slađan je sve više padao u depresiju, žaleći se na mnogobrojne životne tegobe-saznaju „Novosti“.

Očito je da su materijalne, porodične i druge tegobe ovog ratnog veterana, bile pretežak životni teret, konstatuju njegovi poznanici.

O Slađanu Tutnjeviću, kako saznajemo, Dervenćani imaju samo riječi hvale. Znaju ga iznad svega kao „kulturnu, dobronamjernu, vrijednu i svestranu osobu”. Diplomirao je ekonomiju i jedno vrijeme radio kao profesor u srednjoj školi, potom kao direktor derventske fabrike obuće „Demos“. NJegova svestranost se ogledala i u tome da je svirao harmoniku, a u produkciji TV BN snimio je svoj CD narodnih pjesama. Nakon privatizacije fabrike na čijem je bio čelu, hljeb je počeo da zarađuje nabavivši veliko stado ovaca.

Nakon bračnog brodoloma, bez stečene penzije, ovaj 59-godišnjak je prije više godina ostao da živi sam, jer su mu se supruga i sada već odrasli sin odselili negdje u okolinu Sarajeva.