Udruženje demobilisanih boraca ARBIH uputilo poziv Tužilaštvu BiH: Naše ruke su čiste, procesuirajte i odgovorne za ubistvo 2000 civila Bošnjaka Zvornika (VIDEO)

0
Udruženje demobilisanih boraca ARBIH uputilo poziv Tužilaštvu BiH: Naše ruke su čiste, prrocesuirajte odgovorne za ubistvo 2000 civila Bošnjaka Zvornika (VIDEO)

Policijska uprava Zvornik, po nalogu Tužilštva BiH, već duži vremenski period saslušava demoblisane borce Armije RBiH u svojstvu svjedoka zbog navodnih ratnih zločina.

Iz svih bošnjačkih povratničkih mjesta na prostoru Grada Zvornik do sada je saslušano više od 50 bivših boraca, koji kažu da su njihove ruke čiste, ali da zapravo ovakva saslušanja imaju sasvim druge ciljeve: pored ostalog i uznemiravanja ljudi koji su se vratili na svoja ognjišta.

Inspektori, tvrde demolilisani borci, na sve načine pokušavaju tokom ispitivanja što više doznati o ratnim dešavanjima na tom području, čak i ako se ne tiče teme zbog koje su pozvani.

Iz Udruženja demobilisanih boraca ARBiH pozivaju sve demobilisane borce da u budućnosti prije nego što se odazovu na poziv iz Policijske uprave Zvornik stupe u kontakt sa predstavnicima udruženja.

Televizija Glas Drine razgovarala je sa nekim od demobilisanih boraca Armije RBiH koji su saslušavani kao svjedoci zbog navodnih ratnih zločina na području Zvornika. Pogledajte šta smo zabilježili: