Uhapšena 38-godišnjakinja koju potražuje Sud u Zvorniku zbog teške krađe

Prethodnih dana dogodilo se nekoliko hapšenja na granici države BiH. Među uhapšenim je i stanovnica Zvornika, a iz Granične policije države BiH su o lišavanjima slobode na graničnim prelazima saopštili:

0
Uhapšena 38-godišnjakinja koju potražuje Sud u Zvorniku zbog teške krađe
FOTO: Ilustracija

Službenici JGP Gradiška, 5. maja 2021., lišili su slobode V.G. (1983.), državljanku BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontrolirana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predata službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Dan ranije, 4. maja 2021., službenici JGP Bijeljina lišili su slobode dvije osobe na prijelazu Rača. Na ulasku u BiH je lišen slobode državljanin Republike Srbije i BiH, A.S. (1985.), jer je za njim Interpol Budimpešta raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „organizator ilegalnih migracija“. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH. Na izlasku iz BiH je lišen slobode državljanin R. Srbije i BiH, S.S. (1982.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „krađa“. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.