Prekinute dvije korona žurke u Loznici

0
U Loznici više od dvije stotine aktivnih slučajeva zarazom korona virusom, Mali Zvornik ima 12 zaraženih
FOTO: Panorama Loznice

Tokom prazničnih dana nisu svi poštovali protivepidemijske mere. Nadležni su, prema podacima iz gradske uprave, kontrolisali 156 objekata, napisan je jedan prekršajni nalog zbog kršenja ograničenog radnog vremena, a predviđena kazna je 150.000 dinara.

Prekinute su dve takozvane ‘’korona žurke’’ i naloženo pražnjenje dva objekta. ”Odokativnom metodom” lako je utvrditi da je nastupilo opuštanje u pojedinim ugostiteljskim objektima i prijem gostiju i u zatvorenim delovima, iako je nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, na kojoj se očekuje da i zatvoreni delovi restorana i kafića od subote budu otvoreni, zakazana tek za sutra. Vidljivo je da su gosti unutar nekih objekata, a i društvene mreže su pune snimaka veselja, sa sve ‘’živom’’ muzikom, kao pre pojave korone.

Inače, kako se navodi u saopštenju načelnika Mačvanskog upravnog okruga Vladana Krasavca, od petka 30. aprila do ponedeljka 3. maja ukupno je kontrolisano 1.215 objekata, a u nadzoru su učestvovala 72 inspektora. Kao utvrđene nepravilnosti navode se lična zaštitna oprema korisnika i radno vreme. Inspektori su, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, preduzeli mere prema onima kod kojih su one utvrđene. Donet je jedan prekršajni nalog od 150.000, šest prekršajnih naloga od po 5.000 dinara i jedna mera pražnjenje objekta.

Inspekcijske kontrole biće nastavljene i u narednom periodu,navodi se u saopštenju uz ocenu da je epidemijskaa situacija na području Republike Srbije i teritoriji Mačvanskog upravnog okruga i dalje ozbiljna. Apeluje se na sve građane da poštuju naložene epidemijske mere i da se vakcinišu.