Graničari u Šepku uhapsili 56-godišnjaka kojeg potražuje Sud u Zvorniku zbog izdržavanja zatvorske kazne

Lišeni slobode prema potragama, naslov je saopštenja pristiglog iz Granične policije BiH. Jedno od hapšenja dogodilo se na graničnom prelazu Šepak.

0
Uhapšena dvojica Zvorničanina na graničnim prelazima zbog izdržavanja zatvorske kazen
FOTO: Ilustracija

Službenici JGP Zvornik, 5. maja 2021., lišili su slobode A.M. (1965.), nakon što je provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice granične policije Brod, 6. maja 2021. godine, lišili su slobode LJ.M. (1979.), državljanku Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Kontrolirana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predata službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Dan ranije, 5. maja 2021., pri izlasku iz BiH na prijelazu Gorica lišen je slobode M.Č. (1958.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnih djela „pranje novca“, „porezna utaja u pomaganju“ i „krivitvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava“. Službenici JGP Gorica, ovog državljanina Republike Hrvatske predali su službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Gradiška, 5. maja 2021., lišen je slobode Ž.T. (1976.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Gradiška, bh. državljanina su predali službenicima Sudske policije Banja Luka, saopšteno je iz Granične policije BiH.