U Malom Zvorniku modernizovana ulična rasvijeta na području cijele opštine

0
U Malom Zvorniku modernizovana ulična rasvijeta na području cijele opštine

Na području malozvorničke opštine oko 90 odsto uličnih svetiljki zamenjeno je novim, pametnim LED sijalicama, čime je nastavljena modernizacija i proširenje sistema javne rasvete. Kako je izjavio predsednik opštine Zoran Jevtić, zamena prevaziđenih svetiljki, u tehnologiji žive i natrijuma, urađena je najsavremenijim LED izvorima svetlosti, radi povećanja energetske efikasnosti i racionalizacije potrošnje električne energije, a modernizacijom sistema javne rasvete u opštini je postignuta i standardizacija izgleda novih svetiljki.

– Na glavnim saobraćajnim pravcima, pored drinske magistrale, instalirane su svetiljke koje, osim što višestruko poboljšavaju nivo osvetljenosti, to čine bez efekta odbljeska i tako čine saobraćaj bezbednijim za sve učesnike. Garancija za ugrađene svetiljke javne rasvete je deset godina. Na ovaj način povećana je ukupna mreža javne rasvete za 30 odsto, čime je opština unapredila uslove za život građana i u najudaljenijim mesnim zajednicama, omogućivši im da dobiju adekvatnu javnu rasvetu – rekao je Jevtić.

U Malom Zvorniku modernizovana ulična rasvijeta na području cijele opštine

Još je objasnio da novo osvetljenje, budući da štedi električnu energiju, primenom različitih režima rada, može da bude uključeno tokom čitave noći, za razliku od prethodnog, koje je, zbog velike potrošnje struje, moralo da bude isključivano posle ponoći u većini mesnih zajednica na području opštine.