Wizz Air – Plan za ljeto 2022: Letovi iz BiH ka 4 zemlje Evrope

Radovan iz Milića prikupio novac potreban za povratak petočlane porodice iz Rusije
FOTO: Ilustracija

Wizz Air, aviokompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, objavila je plan letova za ljeto 2022. godine. Sa tri aerodroma u Bosni i Hercegovini Wizz će osigurati letove po pristupačnim cijenama i povezati našu zemlju sa četiri evropske zemlje – Njemačkom, Holandijom, Francuskom i Švedskom. Karte na svim letovima predviđenim za ljeto 2022. godine bit će dostupne na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije za članove WIZZ Discount Cluba.

Uprkos izazovnim vremenima za sve nas Wizz već planira kako raditi u vrijeme poslije pandemije. Vjerujemo u bolje sutra i sa skromnošću i zahvalnošću iščekujemo nadolazeće bolje vrijeme. Stoga vas ohrabrujemo da krenete naprijed i istražite našu stalno rastuću mrežu jer Wizz ostaje otporan, čemu svjedoči i ova najava.

Podsjetimo, Wizz Air je ove godine najavio otvaranje nove baze u Sarajevu, kao i letove iz Banje Luke. Ovo širenje mreže letova ima za cilj podršku ekonomiji BiH, kao i povezivanje njenih gradova sa dugo očekivanim destinacijama.

Kako bi putnicima i članovima posade osigurao sigurno i bezbrižno putovanje, Wizz Air je uveo pojačane higijenske mjere za podršku fizičkom distanciranju tokom ukrcavanja i veću čistoću na letovima. Kao dio ovih mjera, putnici bi se trebali čekirati, svu kupovinu i plaćanja vršiti online da bi fizički kontakt na aerodromu sveli na najmanju moguću mjeru. Putnike ljubazno molimo da se pridržavaju novih pravila fizičkog distanciranja tokom ukrcavanja i iskrcavanja iz aviona.

Efektivni ventilacioni sistem u Wizzovim avionima u potpunosti mijenja zrak u kabini 20 puta tokom jednog sata. Iako HEPA filteri u svim Wizz Air avionima filtriraju 99,97% virusa i bakterija u zraku letjelice, posada i putnici moraju nositi maske tokom cijelog leta.

Da bi bezbrižno putovali, Wizz Air sve putnike ohrabruje na korištenje opcije Wizz Flex. Dodavanjem ove usluge rezervaciji putnici mogu biti sigurni da će se, ukoliko se okolnosti promijene ili ako jednostavno žele putovati na neki drugi datum ili odredište, moći otkazati let do 3 sata prije polaska bez ikakve naknade i da će im 100-postotna vrijednost prvobitne cijene koju su platili odmah biti upisana kao Wizz kredit, kao i da mogu promijeniti datume, pa čak i rute.

Wizz Air je kreirao novu mapu za planiranje putovanja, koju konstantno dopunjava aktuelnim informacijama kako bi putnici u svako doba mogli vidjeti na koje destinacije u okviru Wizz mreže mogu putovati. Ona je također i izvor informacija o putničkim restrikcijama koje je uzrokovao koronavirus.