Graničari uhapsili 60-godišnju državljanku Srbije koja je izbijegavala služenje zatvroske kazne u Zvorniku, graničari u Karakaju uhapsili Vlasenčanina

U Šepku uhapšen državljanin Srbije kojeg potražuje Interpol Wiesbaden
FOTO: Arhiv

Službenici JGP Zvornik, 9. maja 2021., lišili su slobode D.I. (1992.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Istoga dana, na Međunarodnom aerodromu Tuzla, na letu iz Berlina, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode M.P. (1993.). Utvrđeno je da je za njim Općinski sud u Tuzli raspisao potragu radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Popovi, 8. maja 2021., lišena je slobode M.S. (1961.), nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Bijeljina, ovu državljanku Republike Srbije su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.