Rođaci se posvađali, potukli, pa im policija oduzela oružje

Servisne informacije PU Zvornik o značajnijim bezbjednosnim događajima za dan 13.05.2021. godine

1
Rođaci se posvađali, potukli, pa im policija oduzela oružje
FOTO: Ilustracija

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, u protekla 24 časa evidentirano je šest krivičnih djela, jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom. Evidentiran je jedan požar. Krivična djela dogodila su se i u Bratuncu, a iz Policijske uprave Zvornik su o tome saopštili:

Policijskoj stanici Bratunac, 13.05.2021. godine, prijavljeno je da je M.Đ. iz Bratunca, oštetio plastične ležaljke koje su se nalazile u dvorištu porodične kuće u mjestu Ježestica, opština Bratunac, koje su vlasništvo lica A.Đ. Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici PS Bratunac su utvrdili da je navedenom događaju prethodila međusobna tuča između lica A.Đ. i R.Đ. prilikom čega je R.Đ. prijetio upotrebom vatrenog oružja.

Tokom vršenja uviđaja, R.Đ. je dobrovoljno predao pušku M48 a A.Đ. je policijskim službenicima dobrovoljno predao poluautomatsku pušku. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Protiv lica R.Đ. će tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za krivična djela „Tjelesna povreda“ i „Izazivanje opšte opasnosti“, protiv lica A.Đ. će tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za krivična djela „Tjelesna povreda“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok će protiv lica M.Đ. biti dostavljen izvještaj za krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Kako nezvanično saznajemo od mještana Ježestice riječ je o prvim rođacima koji su se međusobno sukobili.

1 komentar

Comments are closed.