Identifikovane tri žrtve bošnjačke nacionalnosti ubijene u Zvorniku i Srebrenici, među identifikovanim i 16-godišnji Azmir Osmanović

U prostorijama Podrinje identifikacionog centra u Tuzli danas su zvanično identifikovane tri žrtve proteklog rata. Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su ubijene u ljeto 1995. godine, a njihovi posmrtni ostaci su pronađeni u masovnim grobnicama na području Zvornika i Srebrenice, saopćeno je iz Instituta za nestale osobe.

Posmrtni ostaci identifikovanog Zaima (Muje) Hasanovića, rođenog 1968. godine u Cerskoj kod Vlasenice, ekshumirani su iz masovne grobnice Liplje kod Zvornika.

Danas je porodica identifikovala i Asima (Husejn) Nukića rođenog 1971. godine u Cerskoj kod Vlasenice. Dijelovi njegovog skeleta su također pronađeni u masovnoj grobnici Liplje.

Kako je saopćeno, potvrđen je identitet i Azmira (Aziz) Osmanovića koji je rođen 1979. godine u Ljeskoviku. Njegovi posmrtni ostaci su pronađeni prije dvije godine na lokalitetu Poljanci kod Srebrenice.

Identitet žrtava koji je najprije utvrđen uz pomoć DNK analize, danas su zvanično potvrdili i članovi njihovih porodica.

Porodice ove tri žrtve, nakon današnje identifikacije, dale su saglasnost za njihov ukop ove godine na kolektivnoj dženazi u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari.