Mališani crtali svom gradu na glavnoj gradskoj ulici u Zvorniku

Tradicionalnom manifestacijom „Crtamosvom gradu“ mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“ čestitali su jutros Dan grada Zvornika.

0
Mališani crtali svom gradu na glavnoj gradskoj ulici u Zvorniku

Dio ulice Svetog Save danas od 09:00 do 10:00 časova bio je zatvoren za saobraćaj jer su u tom periodu mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“, povodom Dana grada, crtali svom gradu.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović sa zamjenikom Bojanom Ivanovićem i ove godine družio se sa najmlađima.

On je podsjetio da obilježavanje Dana grada počinje uvijek susretom sa najmlađim sugrađanima koji su budućnost i snaga Zvornika.

„Najljepša moguća poruka i čestitka svim našim sugrađanima jeste od naših najmlađih koji su danas izašli da crtaju po glavnoj gradskoj uluci i tako požele srećan rođendan svom gradu. Zahvalan sam zaposlenima u vrtiću, što vode brigu o mališanima, što smo u vrijeme pandemije sačuvali zdravlje svih i što generalno Zvornik spada u sami vrh, da kažem i evropskih gradova, po broju djece obuhvaćene predškolskim obrazovanjem, jer smo mi, praktično, svakoj porodici na teritoriji našeg grada dali priliku da upišu svoju djecu. Program finansira isključivo Gradska uprava. Zahvalan sam i rukovodstvu i svim zaposlenima, što to prilagođavanje naših najmlađih sugrađana nastavnom procesu koji ih čeka podržavaju. To daje svoje vidljive rezulatte i u kasnijem obrazovanju naše djece.“

Na ulicu je izašlo oko 150 djece koji su na svoj način, sa puno emocija, čestitali rođendan svom gradu, rekao je direktor vrtića Vukomir Stanković.

„Ovo je deseti put da se ovakva manifestacija organizuje, a jedino je prošle godine, zbog pandemije virusa korona, nismo imali. Naš grad je poznat po tome da mališani ovdje imaju sve privilegije u smislu da Gradska uprava stalno ulaže u poboljšanje uslova i obezbjeđivanje potrebnih kapaciteta za smještaj mališana u preškolske ustanove.“