Graničari spriječili krijumčarenje cigareta u vrijednosti od 95 000 KM

Zbog proceduralnih ispusta u rukovodstvu Granične policije Bosne i Hercegovine u nastavku prenosimo saopštenje koje je napisano po standardu hrvatskog jezika koje je jedino dostupno jer su vjerovatno sa posla odsutni zaposlenici koji pišu po bosanskom i srpskom standardu jezika koji su ravnopravni u našoj državi.

0
Graničari spriječili krijumčarenje cigareta u vrijednosti od 95 000 KM

U nastavku operativne akcije „Štit 2021“, pripadnici Postrojbe granične policije Trebinje su, 22. svibnja 2021. godine, u naselju Gornji Lipnik, općina Gacko, spriječili krijumčarenje 17 750 kutija cigareta raznih robnih marki bez trošarinskih markica. Zaplijenje cigarete, vrijednosti cca 95 000 KM, pronađene su na šumskum putu iz smjera Crne Gore. O okolnostima je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva, prema čijim uputama se nastavlja rad na predmetu.

Ravnatelj GPBiH Zoran Galić istkaknuo je da se Granična policija BiH intenzivno bori protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta te da je opredijeljenost Granične policije BiH permanentna zaštita državne granice. „U nastavku akcije Štit, pripadnici Postrojbe Granične policije Trebinje još jednom su pokazali ustrajnost i usredotočenost na borbu protiv svakog oblika kriminaliteta, uz svakodnevnu i intenzivnu borbu protiv nezakonitih migracija“, rekao je ravnatelj Galić.

Podsjetimo, u sklopu operativne akcije „Štit 2021“ u travnju je spriječeno krijumčarenje 26 750 kutija različitih vrsta cigareta na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na zajedničkom graničnom prijelazu Deleuša – Vraćenovići, u vrijednosti cca 133 750 KM.