Mićo Jevtić sa Drinom izborio plasman u niži rang, ali glupiranje Olimpika poremetilo plan i ostavilo Drinu u prvoligaškom društvu

Fudbaleri Drine upisali pobjedu na domaćem terenu protiv ekipe "Ljubić"
FOTO: ARHIV

Iako je u prvoj postavi FK Drina Zvornik u posljednjem kolu prvoligaškog šampionata utakmicu započelo čak tri fudbalera koji su prošli školu FK Drina, to je bilo dovoljno za još jedan poraz u nizu. Ovaj put od Borca u Dubici sa laganih tri naprema nula. Prema viđeno na terenu, fudbaleri Drine su odigrali standardno non šalantno bez volje za pobjedom i dokazivanjem. Mnogi tvrde da je tome najveći krivac kuhinja iz koje se hrane fudbaleri Drine i da kuharica pravi previše lajt hranu zbog viška kilograma kod pojedinih fudbalera.

Nakon poraza u Dubici, Drina je već jednom nogom bila izborila nastup u drugoligaškom društvu jer je zauzela 14.poziciju na tabeli prvenstva koje je vodilo u niži rang takmičenja ukoliko bi iz Premijer lige BiH ispala dva kluba iz RS-a. Iako je Olimpik imao najbolje šanse da izbori opstanak od tri davljenika i Drinu pošalje u niži rang koji je Mićo Jevtić uspio izboriti dugogodišnjim kontinuiranim radom u Drini, posljednji istupi ovog sarajevskog premijerligaša spriječit će Miću Jevtića da Drinu u tri sezone dva puta pošalje u niži rang.

Iako je to svojim radom u klubu i igrama na terenu Drina i Mićo sljedeće sezone neće igrati u nižem rangu drugoligaškog društva jer se Olimpik počeo glupirati i istupiti iz Premijer lige prije okončanja, čime je jedan premijerligaški klub iz RS-a sačuvan od ispadanja. Time je Mićo Jevtić nakon upisa u istoriju kluba kao predsjednik koji je Drinu dva puta uveo u premijer ligu spriječen da se upiše još jednom u istorijsku knjigu kao predsjednik koji je u tri sezone Drinu dva puta uveo u drugu ligu.

Iako se gospodin Jevtić sa mjesta predsjednik-trener-menadžer-sportski direktor-portparol FK Drina maksimalno potrudio da izbori niži rang i klub pošalje na periferiju u industrijsku zonu, kako stvari sada stoje, još će Zvorničani sačekati na rušenje stadiona i početak zidanja nepotrebnih stambenih zgrada u prenapučenom gradskom jezgru u kojem skoro pa nema zelenih površina.