Video priče sa granice o zvorničkim ribočuvarima (VIDEO)

Radio Osvit predstavlja priču o ribočuvarima. O izazovima sa kojima se suočavaju razgovarali smo sa ribočuvarima Markom Mimićem i Draganom Todorovićem, iz sportsko-ribolovnog udruženja "Bistro”. Odličnu priču prenosimo i putem portala Zvornicki ba.

0
Video priče sa granice o zvorničkim ribočuvarima (VIDEO)

U njihovom dosadašnjem radnom vijeku, posao nije bio samo očuvanje ribljeg fonda nego i spašavanje ljudskih života, pa i sprečavanje krijumčarenja. Veliki su zaljubljenici u prirodu, na vodi su svaki dan. Nemaju fiksno radno vrijeme i 24 časovno stalno dežurstvo im ne pada teško. Sa ljepotama Drine i Zvorničkog jezera i radom ribočuvara više u video reportaži objavljenoj na linku

U okviru projekta “Priče sa granice” preporučujemo video reportažu o ribočuvarima, objavljenu na sajtu i youtube kanalu pricesagranice.com, na linku u nastavku.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).