Popović: Dosta povoljnija epidemiološka situacija na području Zvornika

0
Popović: Dosta povoljnija epidemiološka situacija na području Zvornika
Direktor Ivan Popović

Epidemiološka situacija na području Zvornika i regije Birač dosta je bolja u odnosu na prethodnih nekoliko mjeseci, a manji je i priliv pacijenata, izjavio je direktor zvorničke bolnice Ivan Popović.

Popović je rekao novinarima da se u kovid odjeljenju Opšte bolnice trenutno nalazi 11 pacijenata, od kojih su dva na respiratoru.

– Bitno je naglasiti da je u posljednje vrijeme mnogo manji priliv pacijenata u respiratorne ambulante domova zdravlja, a samim tim i u respiratornoj ambulanti Opšte bolnice u Zvorniku – rekao je Popović.

On je dodao da medicinsko osoblje konačno može malo da odahne, ali je naglasio da još nema mjesta opuštanju i da ljekari nastavljaju da rade svoj dio posla.
Popović je rekao da ljekari, odnosno medicinsko i nemedicinsko osoblje, u toku 14 mjeseci trajanja pandemije nijednog trenutka nisu posustali niti je zaustavljan normalan rad bolnice.

– Radio je operativni i svaki drugi bolnički program, radile su bolničke ambulante, a sve da se pacijentima u svakom tenutku može pružiti adekvatna zdravstvena zaštita – rekao je Popović.

Na području Zvornika danas je prijavljen jedan slučaj infekcije virusom korona, 31 aktivan, dok su u kućnoj izolaciji 92 osobe, navedeno je iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja.