Telefonom provjera termina za vakcinaciju u Zvorniku

Telefonom provjera termina za vakcinaciju u Zvorniku
dr. Cvjeta Ostojić-Vasić

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe zvorničkog Doma zdravlja Cvijeta Ostojić Vasić rekla je novinarima da je trenutno na raspolaganju vakcina “sinofarm”, te da se naredne sedmice očekuje isporuka i “Fajzerove” vakcine.

Podsjećajući da je do sada vakcinisano oko 2.500 građana, Vasićeva je podsjetila da je od marta ove godine krenula prva faza vakcinisanja prioritetnih grupa u domovima za stare, kao i zdravstvenih radnika, dok se u drugoj fazi vakcinišu građani stariji od 65 godina i hronični pacijenti.

– Ovih dana dobijamo veće količine vakcina, ali je to još nedovoljno za masovniju vakcinaciju – rekla je Vasićeva i izrazila nadu da će već naredne sedmice biti vakcininsani svi oni koji su bili na spisku čekanja.

Vasićeva je rekla da je trenutno na raspolaganju oko 2.400 doza “sinofarm” vakcine i da će u kontinuitetu stizati oko 1.020 doza “fajzer” vakcine i istakla da predstoji i treća faza vakcinacije, kojom će biti obuhvaćeni radnici u obrazovanju, policiji i drugim oblastima.

Ona je izrazila očekivanje da će u daljem periodu biti isporučivane veće količine vakcina koje će stizati kontinuirano, kako bi mogla početi masovna imunizacija stanovništva.