U toku vikenda zvornička policija sprovela akciju kontrole saobraćaja, kazna za 69 vozača zbog prisustva alkohola u organizmu

Danas počinje akcija pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na alkohol i opojne droge kod vozača
FOTO: Ilustracija

Policijska uprava Zvornik realizovala je proteklog vikenda regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje u okviru koje je kontrolisan 441 učesnik u saobraćaju, saopšteno je iz ove Uprave.

– Od ukupnog broja kontrolisanih vozača, 407 je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od kojih je kod 69 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Кod devet vozača utvrđena je količina alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, dok su sankcionisana 4 vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo opojnih droga u organizmu – navodi se u saopštenju.

Za vrijeme sprovođenja akcije pojačane kontrole saobraćaja evidentirana su ukupno 144 prekršaja, od kojih je 71 vozač sankcionisan po osnovu činjenja drugih prekršaja po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

– Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju – saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.