Kozlučani ponosni na svog sugrađanina koji je redovni donator projekta “Jedan obrok dnevno”

Kozlučani ponosni na svog sugrađanina Husniju Marhoševića koji je prethodnog dana dobio zahvalnicu od MFS "EMMAUS" Zvornik koji u našem gradu vode narodnu kuhinju i projekat "Jedan obrok dnevno". U nastavku prenosimo tekst jednog od Kozlučanaca koji je svoju radost podijelio putem društvenih mreža.

0
Kozlučani ponosni na svog sugrađanina koji je redovni donator projekta

Danas je našem sugrađaninu i privredniku Husniji Marhoševiču, vlasniku kompanije Himmel iz Beča u prostorijama MFS EMAUS u Zvorniku od strane rukovodioca ove ustanove, gospođice Subhije Ibrahimović uručena zahvalnica za njegovu veliku podršku projektu “JEDAN OBROK DNEVNO” i “IFTARI NA KUĆNI PRAG” u proteklom mjesecu Ramazanu.

Uz kahvu i razgovor o trenutnom radu i budućim projektima MFS EMAUS-a, gospođica Ibrahimović je iskazala veliku zahvalnost našem Husniji i istakla važnost njegove podrške jer narodna kuhinja u sklopu ove fondacije nema stalnog donatora.

Ona se također zahvalila u ime svih korisnika u nadi da će se njegovo humanitarno djelovanje i podrška njihovom radu biti upisana kod dragog Boga u dobra djela.

Ovaj projekat je namijenjen osobama treće životne dobi u stanju socijalne potrebe, bolesnim i iznemoglim osobama koje uglavnom žive same u udaljenim ruralnim područjima te samostalno ne mogu sebi obezbijediti obrok ili doći do javne kuhinje,
a trenutno u Zvorniku „Jedan obrok dnevno“ koristi 196 korisnika.