Doktor Muhamed Jelkić govori o razvoju zdravstvenog sistema Zvornika, svom životnom putu, koroni… (VIDEO)

0

Portal Zvornički ba kreće sa serijalom pod nazivom „Razgovor sa Zvorničanima koji su obilježili Zvornik“, serijal se započinje sa doktorom Muhamedom Jelkićem.

Doktor Jelkić smatra se utemeljivačem moderne medicine grada Zvornika i rijetki su Zvorničani koji nisu čuli i ne znaju za rad doktora Jelkića. Impozantna ljekarska karijera trajala je punih 60 godina, a karijera doktora Jelkića je upravo sve ono što sanjaju studenti medicine na početku svog školovanja.

O životnom putu doktora Jelkića koji nije bio nimalo lagodan tokom djetinjstva i skoro cijelog školovanja saznajte iz intervjua u nastavku. Porodica Jelkić spadala je među najuglednije zvorničke obrtnike sa tradicijom proizvodnje pekarskih proizvoda. Nakon ustrojavanja komunističke vlasti i ukidanja privatnog biznisa, skoro nepremostive prepreke stale su na životni put doktora Jelkića. Pored svih prepreka u životu, Muhamed Jelkić se ostvario kako profesionalno u ljekarskoj karijeri, tako isto i u privatnom životu.

Doktor Muhamed Jelkić govori o razvoju zdravstvenog sistema Zvornika, svom životnom putu, koroni... (VIDEO)
FOTO: Emira i dr Muhamed Jelkić

Temeljitim radom, upornošću i talentom doktor Jelkić je izrastao u prvo ime zdravstvenog sistema Zvornika kojeg je sa svojim kolegama izgradio da bude među vodećim u regiji sjevjeroistočne Bosne rame uz rame sa Tuzlom.