Počela sa radom narodna kuhinja “Help Others” u Vitinici, poziv svima koji su u potrebi da se prijave za topli obrok

Narodna kuhinja u Vtinici kod Sapne započinje sa radom početkom mjeseca juna, a pod pokroviteljstvom humanitarne organizacije "Help Others" iz Salzburga u Austriji. Iz ove organizacije uputili su apel svima koji su sa područja Sapne i pograničnih opština da se prijave za jedan obrok dnevno. U nastavku prenosimo poruku ove organizacije

0
Počinje sa radom narodna kuhinja

Dragi pratioci rada i dijela humanitarne organizacije „Help Others“ – Salzburg ovoga puta Vas obavještavamo da uz Božiju pomoć nakon hairli obavljenog posla u toku mjeseca Ramazana, od 1. juna 2021. godine POČEO JE RAD NAŠE NARODNE KUHINJE.
Iz iste ćemo prema prvim prijavljenim korisnicima svaki dan na kućne pragove distribuirati 65 toplih i svježih obroka i to na prostoru općine Sapna i u nekim mjestima koja pripadaju Gradu (opštini) Zvornik.

Ukoliko neko poznaje nekoga ili se sam osjeća da ima potrebu za ovakvom vrstom pomoći, odnosno obrokom dnevno, pozivamo Vas, da bez ikakvog ustručavanja, prijavite se prvo u Socijalnu službu Sapna odakle mi i uzimamo korisnike za ovu vrstu našeg projekta.

Narodna kuhinja će raditi svakim danom u vremenu od 07:00 do 14:00h sa sjedištem u Vitinici – nekadašnji Dom mjesne zajednice gdje možete se upoznati sa svim eventualnim nedoumicima i dodatnim pitanjamao za navedeni projekat.

Također, pozivamo sve one koji žele pomoći rad kuhinje da su i više nego dobro došli. Pomoći možete kroz finansijska sredstva, razne namirnice ili poljoprivredne proizvode i to direktno u kuhinji.

Podržite nas u našem projektu jer vjerujemo da će u narednom periodu brojka korisnika prerasti preko stotinu.

Vaša HO „Help Others“ – Salzburg.

Vaše donacije i uplate možete poslati preko PayPal računa ili žiroračuna pod odznakom “Obrok dnevno”

Uplate EU:

Help Others
IBAN:AT96 2040 4000 4255 0871
BIC:SBGSAT2SXXX
SPARKASSE SALZBURG

Uplate za one koji posjeduju Paypal:

https://paypal.me/helpothers1