Za vikend zvornička policija kaznila 74 vozača zbog prisustva alkohola u organizmu, uhapsila deset teško pijanih i kaznila četiri drogirana lica

Zvornička policija uhapsila vozača sa 2,24 promila alkohola u krvi
FOTO: Ilustracija

Policijska uprava Zvornik realizovala je proteklog vikenda regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje u okviru koje je kontrolisan 417 učesnik u saobraćaju.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozača, 408 je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 74 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Кod deset vozača utvrđena je količina alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, dok su sankcionisana 4 vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Za vrijeme sprovođenja akcije pojačane kontrole saobraćaja sankcionisano je ukupno 144 učesnika u sabraćaju od čega je njih 66 sankcionisano po osnovu činjenja drugih prekršaja po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.