Ispovijest Elvira Sadikovića iz Tuzle koji je počino razbojništvo nad policijskom patrolom (VIDEO)

0
Ispovijest Elvira Sadikovića iz Tuzle koji je počino razbojništvo nad policijskom patrolom (VIDEO)

Elvir Sadiković iz Tuzle izdržava zatvorku kaznu u ‘KPZ Zenica’, prije zatvora je kaže imao priliku da živi normalnim životom. Međutim, izabrao je pogrešan put koji ga odvodi iza zatvorskih zidina. Za Slučajeve-X kaže da svako ima izbor u životu ali je poručio da taj izbor nikako ne treba da bude kriminal.

Sadiković je sa saučesnikom počinio više krivičnih djela razbojništvo, a on je razoružao su i policajce u naselju Brgule 1. januara 2017. godine. Elvir Sadiković je jedno vrijeme boravio i Sjedinjenim Američkim Državama, a nkon što se vratio u BiH bira put koji ga odvodi na višegodišnju robiju.

Sadiković je ispričao kako je razoružao policijske službenike, oduzeo im naoružanje i službeno vozilo. U svojoj ispovijesti kaže da je jedva živ ostao nakon što su ga pripadnici jedinice za specijalnu podršku MUP-a TK lociralni u njegovoj kući.

‘Tada sam zadobio teške tjelesne povrede opasne po život. Dirali su i moje maloljetno dijete. Izgovor je bio da sam pružao otpor prilikom hapšenja što nije istina’ – navodi Sadiković.