Nakon napada huligana, teško povrijeđeni mladići iz Zvornika u centru Sarajeva

1
Nakon napada huligana, teško povrijeđeni mladići iz Zvornika u centru Sarajeva

Redakciji portala Crna-Hronika javila se porodica napadnutog mladića (Identitet poznat redakciji portala) koja tvrdi da su članovi njihove porodice i prijatelji napadnuti na Baščaršiji u Sarajevu.

Napad se desio u nedjelju 13.6.2021. u poslije podnevnim satima a više nepoznatih osoba napalo je trojicu momaka iz Bijeljine i Zvornika.

“Da momci budu napadnuti, izbodeni nožem, pretučeni palicama. Zašto?” – počinje razgovor otac napadnutog mladića za portal Crna-Hronika.

“Želim samo da znamo motiv i ko su počinioci. Ja sam prošao kroz čitavu Bosnu i Hercegovinu. Nikada nisam imao nikakvih neprijatnosti i ne želim da neko prebaci slučaj na nacionalnoj osnovi zato što su ti momci Srbi. Pozivamo organe javnog reda i mira da istraže slučaj. MUP KS je korektno i profesionalno obavio svoj dio posla. Želim samo, kao roditelj da se ovo istraži i da znamo ko je tukao našu djecu a da se ovo nikad ne ponovi nekom drugom. Zamislite da vaše dijete neko izgode nožem ili izudara teleskopskim palicama. Mladića je spasio telefon, pričao je na njega, i spriječio udara. Haos, šta da vam kažem” – izjavio je ogorčeni otac za CH.

U napadu su povrijeđeni Željko M. Miloš P. i Nemanja M.

Nakon teksta na portalu Crna-Hronika, detaljniji tekst objavljen je na portalu Infobirac.net koji prenosi sljedeće informacije:

Tri mladića iz Zvornika i Bijeljine napadnuta su u juče u Sarajevu, tvrdi jedan od roditelja ovih mladića. On je ustvrdio da se napad desio juče u popodnevnim časovima na Baščaršiji te da oni nijednim svojim gestom nisu dali povod za ovakav događaj.

– Moj sin je sa dvojicom prijatelja bio u Sarajevu. Sa parkinga su krenuli prema Baščaršiji jedan za drugim, jer je uzak trotoar. Sin me je nazvao da se javi i u trenutku dok smo pričali oni su napadnuti. Bila su dvojica mladića iz Zvornika i jedan iz Bijeljine. Taj drugi momak iz Zvornika je napadnut palicama, dobio je više udaraca u predjelu glave i tijela. Nije ni bio svjestan šta se događa, jer je, kaže, mislio da mu je nešto palo na glavu sa krova. Moj sin se okrenuo i vidio da idu i prema njemu, instinktivno je podigao ruku u kojoj je bio telefon, te je prvi udarac palice išao po telefonu, a drugi u glavu. On ima jednu kopču na glavi dok drugi momak iz Zvornika ima više kopči. Treći momak, koji je je iz Bijeljine, je uboden nožem. Ono što je neshvatljio da momak iz Bijeljine nije dobio nikakvu dokumentaciju za ove povrede, dok su moj sin i drugi Zvorničanin platili ovu medicinsku uslugu 60 KM. Ne mogu da shvatim da ih je neko bez ikakvog razloga napao po danu na očigled svih prisutnih. Njima su tokom razgovora u policiji saopštili da je taj dio centra grada pokriven video nadzorom i da su vidjeli šta se dešavalo – rekao je ovaj roditelj i dodao da ga ne interesuje koje su nacionalnosti oni koji su ga napali već samo zašto su ih napali.

Iz MUP – a Kantona Sarajevo smo dobili potvrdu da se događaj desio, da je jedno lice saslušano i da se radi na daljem rješavanju slučaja.

– Juče oko 13:15 časova u opštini Stari Grad obratila su se tri lica koja su prijavila napad više lica na njih. Njima je ukazana pomoć u Kliničkom centru u Sarajevu, gdje su konstatovane lakše tjelesne povrede. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva. Policijski službenici su indentifikovali jedno lice koje bi moglo biti povezano sa ovim slučajem te je ono pozvano i saslušano. Naši pripadnici će nastaviti dalji rad na ovom slučaju te pronalasku ostalih učesnika – saopšteno je za naš portal iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon napada huligana, teško povrijeđeni mladići iz Zvornika u centru Sarajeva

Naš sagovornik tvrdi da ovi momci nisu doživjeli lakše tjelesne povrede.

– Stoga sam vam i poslao ove fotografije (koje su u tekstu, prim. aut.). Oni se nisu tukli nego su napadnuti. Ne znam zašto i ko je to uradio, ali se nadam da će se to do kraja ispitati jer ovi momci ničim to nisu zaslužili. Mi smo već bili u Zvorniku u bolnici kako bi doktori ponovo opisali njihove povrede, a momak iz Bijeljine je bio u njihovoj hitnoj pomoći. Angažovali smo i advokata koji će nas zastupati u ovom slučaju jer želimo da utvrdimo ko ih je napao bez ikakvog razloga – istakao je naš sagovornik.

Tekstovi preuzeti sa portala Crna-Hronika i Infobirac.net

1 komentar

Comments are closed.