Prijem za najbolje zvorničke osnovce i prigodne nagrade i pokloni od gradonačelnika Zvornika (FOTO)

Prijem za najbolje zvorničke osnovce i prigodne nagrade i pokloni od gradonačelnika Zvornika (FOTO)

U Gradskoj upravi u Zvorniku danas je održan prijem za učenike generacije, „vukovce“ osnovnih škola sa područja Zvornika i učenike muzičke škole „Vojin Komadina“ koji su osvojili nagrade na takmičenjima.

Prigodne poklone danas je primilo 6 učenika generacije, 24 „vukovca“ te učenici muzičke škole koji su osvojili 15 nagrada na regionalnim i republičkim takmičenjima.

 

Marija Jokić, učenica Osnovne škole “Sveti Sava” kaže da je bilo veoma teško postići ovaj uspjeh u okolnostima koje su ih zadesile.

– Najteži je bio deveti razred jer su časovi bili po 20 minuta. Planiram da upišem gimnaziju, opšti smjer. Teško je bilo uskladiti školske obaveze sa sportskim, ali trud se na kraju isplatio – rekla je Jokićeva, koja sa velikim uspjehom trenira tekvondo.

Danilo Birčaković, učenik generacije Osnovne škole „Sveti Sava“ osvojio je prva mjesta na takmičenjima iz fizike i informatike, a drugo mjesto iz matematike.

Prijem za najbolje zvorničke osnovce i prigodne nagrade i pokloni od gradonačelnika Zvornika (FOTO)

– Moralo se raditi svaki dan po nekoliko sati, odnosno redovno učiti kako bih imao ovakav rezultat. Pored toga treniram i košarku, ali sam uspio da postignem sve obaveze. Planiram da upišem gimnaziju računarsko-informatičkog smjera jer sam najbolji iz informatike, matematike i fizike, a ova škola dalje najbolju podlogu za dalji rad u ovim oblastima – istakao je Birčaković.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da je ovo jedna sjajna generacija koja svoje školovanje završava u veoma teškim uslovima.

– Zahvaljujem im se što su sve to izdržali, a pri tome su postigli odlične rezultate. Gradska uprava svake godine ispoštuje svoje najbolje učenike osnovnih i srednjih škola, dajemo im podstrek kako bi svoju posvećenost nastavili i u životu koji je pred njima – rekao je Stevanović i poželio učenicima sve najbolje u daljem školovanju.

Na području grada Zvornika ove školske godine 459 učenika završilo je osnovno obrazovanje. Nagrade su dobili i učenici Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ koji su ove godine ostvarili izuzetan uspjeh na republičkom takmičenju.

Kompletan spisak učenika koji su danas dobili prigodne poklone za ostvarene rezultate pogledajte u nastavku.

Učenici muzičke škole “Vojin Komadina” kojima su nagrade danas uručene pročitajte u nastavku:

U Gradskoj upravi u Zvorniku danas je održan prijem za učenike generacije, „vukovce“ osnovnih škola sa područja Zvornika i učenike muzičke škole „Vojin Komadina“ koji su osvojili nagrade na takmičenjima.  Prigodne poklone danas je primilo 6 učenika generacije, 24 „vukovca“ te učenici muzičke škole koji su osvojili 15 nagrada na regionalnim i republičkim takmičenjima. Marija Jokić, učenica Osnovne škole “Sveti Sava” kaže da je bilo veoma teško postići ovaj uspjeh u okolnostima koje su ih zadesile.   – Najteži je bio deveti razred jer su časovi bili po 20 minuta. Planiram da upišem gimnaziju, opšti smjer. Teško je bilo uskladiti školske obaveze sa sportskim, ali trud se na kraju isplatio – rekla je Jokićeva, koja sa velikim uspjehom trenira tekvondo.  Danilo Birčaković, učenik generacije Osnovne škole „Sveti Sava“ osvojio je prva mjesta na takmičenjima iz fizike i informatike, a drugo mjesto iz matematike.  – Moralo se raditi svaki dan po nekoliko sati, odnosno redovno učiti kako bih imao ovakav rezultat. Pored toga treniram i košarku, ali sam uspio da postignem sve obaveze. Planiram da upišem gimnaziju računarsko-informatičkog smjera jer sam najbolji iz informatike, matematike i fizike, a ova škola dalje najbolju podlogu za dalji rad u ovim oblastima – istakao je Birčaković.  Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da je ovo jedna sjajna generacija koja svoje školovanje završava u veoma teškim uslovima.  – Zahvaljujem im se što su sve to izdržali, a pri tome su postigli odlične rezultate. Gradska uprava svake godine ispoštuje svoje najbolje učenike osnovnih i srednjih škola, dajemo im podstrek kako bi svoju posvećenost nastavili i u životu koji je pred njima – rekao je Stevanović i poželio učenicima sve najbolje u daljem školovanju.  Na području grada Zvornika ove školske godine 459 učenika završilo je osnovno obrazovanje. Nagrade su dobili i učenici Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ koji su ove godine ostvarili izuzetan uspjeh na republičkom takmičenju.