Tridesetogodišnji Zvorničanin uhapšen u Trebinju

Uhapšena dvojica Zvorničanina na graničnim prelazima zbog izdržavanja zatvorske kazen
FOTO: Ilustracija

Službenici JGP Trebinje su 12. juna 2021. lišili slobode A.M. (1991.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Ivanica. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Službenici Jedinice granične policije Doljani, 13. juna 2021. godine, lišili su slobode E.DŽ. (1987.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Kladanj raspisala potragu zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Doljani i predat službenicima PU Kladanj.

Istoga dana, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Eindhovena, lišen je slobode A.K. (1998.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Bh. državljanin je predat službenicima MUP-a KS, saopšteno je iz Granične policije BiH.