Graničari u Zvorniku uhapsili 42-godišnjaka zbog krijumčarenja ljudi, a u Bihaću uhapšen Zvorničanin kada je pokušao izaći iz BiH

0
Zvorničani uhapšeni prilikom pokušaja prelaska granice zbog izdržavanja zatvorske kazne
FOTO: Ilustracija

Službenici JGP Zvornik, 12. juna 2021., lišili su slobode R.N. (1979.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela „krijumčarenje ljudi“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na Graničnom prijelazu za pogranični promet Zvornik i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici JGP Izačić, 11. juna 2021., predali su bh. državljanina M.M. ((1982.) službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Izačić.

Službenici JGP Gorica, 12. juna 2021., lišili su slobode M.Č. (1981.) pri ulasku u BiH na prijelazu Osoje. Utvrđeno je da je za njim Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Državljanin BiH i R. Hrvatske je predat službenicima FUP-a.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje, 11. juna 2021., lišen je slobode T.T. (1992.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Službenici JGP Orašje, državljanina BiH i R. Hrvatske su predali službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.