Dekan Medicinskog fakulteta iz Foče posjetio zvorničku bolnicu

0

Profesor dr Dejan Bokonjić, dekan Medicinskog fakulteta Foča boravio je u zvaničnoj posjeti JZU „Bolnica Zvornik“, saopšteno je iz ove ustanove.

Ovo je njegova prva posjeta zvorničkoj bolnici, koja je ostvarena usljed dobre saradnje ove dvije ustanove, obzirom da u našoj bolnici imamo 12 ljekara upisanih na specijalističke studije Medicinskog fakulteta u Foči. Direktor bolnice Ivan Popović i zamjenica direktora, dr Nataša Ivanović sa profesorom Bokonjićem razgovarali su na temu unapređenja saradnje između ove dvije ustanove.

Ovom prilikom Bokonjić je izjavio da želi da od bolnica u regionu napravi partnerske ustanove sa fakultetom, da u narednom periodu postanu dio nastavne baze Medicinskog fakulteta u Foči, sa idejom da se mladi, entuzijasti, profesionalci usmjere ka edukaciji, te da se poboljša sama edukacija i unaprijede akademska znanja, kako bi se u čitavoj regiji priširio i povećao krug specijalizanata, a samim tim i kvalitet njihovog znanja i stručnosti. Takođe, dekan Medicinskog fakulteta iz Foče iskoristio je priliku da pohvali rad zvorničke bolnice, te izrazio zahvalnost povodom održanog sastanka – stoji u saopštenju.

Direktor bolnice Ivan Popović zahvalio se profesoru Bokonjiću, što je posjetio ovu ustanovu. Prof. dr Dejan Bokonjić je specijalista pedijatar, subspecijalista dječije pulmologije, kao i redovni profesor Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Istočnom Sarajevu.