Fudbalski klub “Borac” Gornji Šepak dobio monografiju

Fudbalski klub "Borac" Gornji Šepak dobio monografiju

Ovih dana iz štampe je izašla knjiga ”Otrgnuto od zaborava, Fudbalski klub ”Borac” Gornji Šepak” autora Milana Đorđića.

Naime, Fudbalski klub Borac iz Gornjeg Šepka osnovan je davne 1971. godine, a sa svojim radom prestao je 1992. godine, nakon izbijanja rata u Bosni i Hercegovini.

Kako bi se otrgnulo od zaborava, prenijelo na bijeli papir, sportski novinar Milan Đorđić iz Donjeg Šepka skupio je podatke i nedavno objavio knjigu.

Fudbalski klub "Borac" Gornji Šepak dobio monografiju
FK Borac Gornji Šepak

– Knjiga ”Otrgnuto od zaborava”, zapravo je priča o fudbalskom klubu Borac iz Gornjeg Šepka, koji je postojao u periodu od 1971. do 1992. godine, a koji bi ove 2021. godine, trebao da proslavi veliki jubilej, 50 godina postojanja. Nesrećni ratni vihor u Bosni i Hercegovini, te 1992. godine, ugasio je Borac, mnoge porodice iz Gornjeg Šepka poslao u bijeli svijet, gdje i sada žive, a fudbalska lopta utihnula je na stadionu Borca – priča Đorđić.

Tokom jula mjeseca, u planu je da se obilježi jubilej 50 godina od osnivanja Borca, ujedno i promocija knjige.

– Moram pomenuti da velike zasluge za pisanje knjige pripadaju Bećiru Hasanoviću, koji je bio i igrač i trener Borca. Uz njegovu pomoć dosta podataka je skupljeno, a dio arhive sam pronašao u Arhivu u Tuzli, tako da uspjeli smo da napravimo jednu veoma dobru knjigu. Veliku pomoć imali smo i od Sabahudina Mehmedovića, nekadašnjeg asa zvorničke Drine i Loznice, koji nas je od prvog dana podržao, da istrajemo sa našim projektom, završimo knjigu i ovom prilikom mu se i zahvaljujem, kao i Harizu Hasanoviću bivšem igraču “Borca” koji je od početka dao podršku i u potpunosti bio na raspolaganju za sve što je potrebno. – dodao je Đorđić.