Hapšenje švercera stoke preko Drine u Zvorniku, oduzeti čamac, stoka, vozilo…

Lišeni slobode zbog krijumčarenja stoke iz Srbije u BiH, naslov je danas pristiglog saopštenja iz Granične policije države Bosne i Hercgovine. Saopštenje je dostupno samo po standardu hrvatskog jezika u BiH, pa ga kao takvog i prenosimo. Saoštenje je povodom jučerašnjeg hapšenja švercera stoke preko rijeke Drine.

0
Hapšenje švercera stoke preko Drine u Zvorniku, oduzeti čamac, stoka, vozilo...
Zaplijenjena stoka FOTO: Granična policija BiH - Arhiv

Pripadnici Postrojbe granične policije Zvornik, 22. lipnja 2021. godine, u suradnji s pripadnicima Granične policije Republike Srbije, postaja GP Mali Zvornik, spriječili su krijumčarenje veće količine stoke na području Zvornika, koje su osumnjičeni prevozili čamcem preko rijeke Drine iz Srbije u BiH.

Tom prilikom oduzeta je stoka, čamac i motorno vozilo. Dvije osobe su lišene slobode, prema naredbi Suda BiH radi kaznenog djela „Krijumčarenje“ i kaznenog djela „Udruživanje radi obavljanja kaznenog djela krijumčarenja“ te su pronađene još dvije osobe koje će skupa s ostalima biti ispitane u svojstvu osumnjičenih osoba za navedena kaznena djela, dok će se prema osumnjičenom maloljetniku poduzeti odgovarajuće mjere, nakon čega će Tužiteljstvu BiH biti podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.