Formiran Savjet za obrazovanje i zapošljavanje grada Zvornika

Danas je formiran Savjet za obrazovanje i zapošljavanje grada Zvornika koji treba da osigura djelotvorno i efikasno približavanje tržišta rada i obrazovnog sistema.

Ovo tijelo koje broji 19 članova uspostavljeno je u okviru projekta “Inkubator poslovnih ideja u gradu Zvorniku” koji se realizuje u sklopu Ugovora o partnerstvu između Grada Zvornika i Investicijske fondacije “Impakt” iz Sarajeva, a koji je potpisan početkom aprila ove godine.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i predsjednik Savjeta Darko Stefanović istakao je da je cilj Gradske uprave prilagođavanje obrazovnih profila potrebama zvorničkog tržišta rada i privrede.

„Savjet čine predstavnici Gradske uprave, Zavoda za zapošljavanje, obrazovnih ustanova, privrednog sektora, centara za prekvalifikaciju i nevladinih organizacija, dakle svi akteri od značaja i zajedničkim radom nadamo se da ćemo poboljšati stanje u ovoj oblasti.“

Mirela Omerović iz Investicijske fondacije “Impakt” istakla je da Savjet treba da bude funkcionalan, savjetodavan, a prije svega razvojno i partnerski orjentisan u cilju usmjeravanja razvoja u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i preduzetništva.

Ona je dodala da je u okviru projekta “Inkubator poslovnih ideja u gradu Zvorniku” današnja aktivnost prva.

„Nastavljamo dalje sa podrškom Gradskoj upravi Zvornik u izradi Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje i preduzetništvo. Već krajem avgusta i početkom septembra Zvorničani koji žele da pokrenu vlastiti biznis ili koji imaju biznis pokrenut do godinu dana ranije, mogu očekivati javni poziv za učestvovanje u programu koji podrazumijeva sveobuhvatnu podršku najboljim poslovnim idejama. To znači od preduzetničke obuke do finansijske podrške i na kraju stručne i mentorske.“