Tek u petak blagi pad dnevne temperature

0
Upoznajte Zvorničko jezero sa Robertom Dacešinom (VIDEO)

U Republici Srpskoj se do četvrtka, 1. jula, očekuje postepen porast dnevne temperature koja će lokalno usloviti tropske dane i noći, dok će od petka, 2. jula, dnevna temperatura biti u blagom padu.

Tokom noći na utorak biće toplo, lokalno na jugu i sjeveru očekuje se tropska noć sa minimalnom temperaturom od 20 stepeni Celzijusovih, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Sutra ujutro i tokom dana biće sunčano, veoma toplo i vruće uz malu dnevnu oblačnost, dok će vjetar biti slab do umjeren jugozapadni.
Minimalna temperatura vazduha biće od 15 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 28 do 35, na jugu, jugoistoku i sjeveru i do 38 stepeni Celzijusovih.
U srijedu, 30. juna, tokom noći biće toplo, lokalno na jugu i sjeveru tropska noć sa minimalnom temperaturom od 20 stepeni Celzijusovih.
Ujutro i tokom dana dana biće sunčano, veoma toplo i vruće uz malu dnevnu oblačnost.
Minimalna temperatura vazduha biće od 15 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 28 do 35, na jugu, jugoistoku i sjeveru do 38 stepeni Celzijusovih.
U četvrtak, 1. jula, u toku noći biće toplo, lokalno na jugu tropska noć sa minimalnom temperaturom od 20 stepeni.
Tokom jutra i dana biće sunčano, veoma toplo i vruće uz malu dnevnu oblačnost, a poslije podne biće uglavnom od sjeveroistoka ka jugoistoku uslova za izolovane pljuskove sa grmljavinom.
Minimalna temperatura vazduha od 14 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 29 do 35, na jugu i do 37 stepeni Celzijusovih.
U petak, 2. jula, tokom jutra i dana biće sunčano, veoma toplo uz malu dnevnu oblačnost, dok će dnevna temperatura biti u blagom padu.
Poslije podne uglavnom od centralnih predjela ka sjeveru i jugoistoku biće uslova za pljuskove sa grmljavinom.
Minimalna temperatura vazduha biće od 11 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu i do 34 stepena Celzijusova.