Profesor Rade Perić govori o svom životnom putu, razvoju obrazovnog sistema u Zvorniku, kulturnom životu… (VIDEO)

Portal Zvornički ba pokrenuo je serijal pod nazivom „Razgovor sa Zvorničanima koji su obilježili Zvornik“, serijal je  nastavljen sa profesorm Radosavom Rade Perićem.

Rade Perić jedan je od najistaknutijih radnika u prosvjeti na području Zvornika. Smatra se za jednog od naijstaknutjih radnika u obrazovnom sistemu grada Zvornika i rijetki su Zvorničani koji nisu čuli i ne znaju za rad profesora Rade Perića. Profesionalna karijera trajala je više od 40 godina, a karijera Rade Perića je upravo sve ono što sanjaju studenti razredne i predmetne nastave na početku svog školovanja.

O životnom putu profesora Perića koji nije bio nimalo lagodan tokom djetinjstva i skoro cijelog školovanja saznajte iz intervjua u nastavku.  Pored svih prepreka u životu, Rade Perić se ostvario kako profesionalno u pedagoškoj karijeri, tako isto i u privatnom životu.

Temeljitim radom, upornošću i talentom profesor Perić je izrastao među najvažnije pedagoge u isotriji obrazovnog sistema Zvornika kojeg je sa svojim kolegama gradio godinama kako bi bio rame uz rame sa velikim.