Zvorničani uhapšeni prilikom pokušaja prelaska granice zbog izdržavanja zatvorske kazne

Uhapšena dvojica Zvorničanina na graničnim prelazima zbog izdržavanja zatvorske kazen
FOTO: Ilustracija

Službenici JGP Brod, 3. i 2. jula 2021., lišili su slobode F.D. (1983.) i S.H. (1991.) jer je ustanovljeno da ih potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljani BiH su kontrolirani na ulasku u našu zemlju na prijelazu Brod i predati službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2. jula 2021. na letu iz Šarlroa, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode K.H. (1975.). Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim MUP KS raspisao potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a KS.

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša, 5. jula 2021. godine, predali su Š.D. (1999.) službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnih djela „teška krađa“. Državljanin Bosne i Hercegovine je kontroliran na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša.

Službenici JGP Bijeljina, 3. jula 2021., lišili su slobode bh. državljanku, S.M. (1976.), jer je ustanovljeno da je za njom Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Kontrolirana je na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Rača i predata službenicima MUP-a KS. Prethodno, 2. jula 2021., službenici ove jedinice su na ulasku u BiH na prijelazu Rača lišili slobode D.P. (1990.) jer ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela „šumska krađa“. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje, 3. jula 2021., lišen je slobode R.H. (1987.), nakon što je utvrđeno da je za njim MUP KS raspisao potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Službenici JGP Orašje, bh. državljanina su predali službenicima MUP-a KS.