Ramić: Nije mi žao što je otišao Zvizdić, godinama se nakupilo previše karijerista

Ramić: Nije mi žao što je otišao Zvizdić, godinama se nakupilo previše karijerista

Potpredsjednik SDA Edin Ramić komentirao je odlazak Denisa Zvizdića iz stranke otvoreno iznoseći kritike na račun, kako kaže, brojnih karijerista kojih se nakupilo u toj političkoj organizaciji.

“Ako si ćutolog, onda si neki fini čiko koji je ušao u SDA nekad kad je ona bila sva državotvorna i čestita pa si se zadržao tako 20-30 godina na pozicijama i sada ti ono bas nezgodno da pređeš u neku drugu stranku, bez obzira što i sam dijeliš njihovo loše mišljenje o današnjoj SDA. Mediji, ako ih se tako može nazvati, su puni razumijevanja za takve, jer bez obzira na to što se ćutolozi ne zamjere šefu u stranci, rado ga tračaju okolo, pri tome pružaju potrebne informacije o stanju u SDA, mrskim im kadrovima, imenovanjima i drugim pikanterijama, čak im šalju i fotografije sa stranačkih sastanaka”, istakao je Ramić.

Naglasio je da su često oni koji se oglašavaju na društvenim mrežama ili koriste javni medijski prostor da predstave vlastiti rad ili objasne politike SDA predstavljeni kao botovi, ulizice, poslušnici, miljenici i kako sve, ne ali uglavnom u negativnom kontekstu.

“Tragično je da takvi ‘mediji’ objašnjavaju nama iz SDA ko je kakav i šta mi izlascima pojedinaca iz SDA gubimo. Meni, istina, nije žao što je Denis otišao, kao što nisam žalio ni zbog odlaska bilo koga drugog iz SDA. Žao mi je što nije poveo sa sobom one koji su puni razumijevanja za njegove postupke. Podsjećaju nas da je on predsjednik PS BiH, nema potrebe mene podsjećati, na svojoj koži osjetim cijenu te pozicije. Ona je dogovorena dan prije njegovog izbora, kad su učinjeni ustupci SNSD-u u NSRS-u, jer da toga nije bilo, Nermin Nikšić bi bio na njegovom mjestu, imao je više glasova iz FBiH. Tad mu ništa nije bilo mrsko u SDA, a sretna je bila i sva bliža rodbina”, tvrdi Ramić.

Poručuje da je uvijek lakše uzeti što možeš i otići, ali oni koji ostaju i bore se za ideju SDA u samoj SDA i izvan nje su vrijedni poštovanja.

“Godinama se nakupilo previše karijerista koji više ni našu stranačku bazu, a ni javnost ne mogu podsjetiti šta su radili sve ove godine. SDA će se takvih morati rješavati, a pokazuje se efikasnim da onda kad im se uskrati mogućnost uhljebljavanja rodbine i prijatelja sami odlaze”, navodi on.

Na kraju se osvrnuo na kritike koje dobija zbog brade koju, kaže, ima godinama kao dio imidža.

“Simpatično mi je ono za bradu. Predsjednika Izetbegovića sam lično upoznao kad sam već bio šef kluba u VNRS, prethodno sam bio načelnik općine, šef službe, odbornik, aktivista i imao sam bradu, zapravo i ne znam otkad je imam… Bio sam uvijek uz njega i bit ću ako Bog da, dok god mu je potrebna moja podrška. Lijepo je to što obojica slijedimo sunet, kao sto bi bilo lijepo da se i oni koji pišu ili diktiraju pojedine tekstove, a muslimani su, pridržavaju suneta, da ne kažem da se osunete… Jeste uhar, ali mora se neka žrtva podnijeti, život je takav”, zaključio je Ramić.