Više od 100 vozača kažnjeno proteklog vikenda zbog alkohola u organizmu, 14 teško pijanih vozača lišeno slobode

Zbog alkoholisanosti sankcionisano 47 vozača u Zvorniku, 4 vozača uhapšeno zbog teško pijanog stanja
FOTO: Ilustracija

Policijska uprava Zvornik realizovala je proteklog vikenda regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje u okviru koje je kontrolisan 641 učesnik u saobraćaju, saopšteno je iz PU Zvornik.

– Od ukupnog broja kontrolisanih vozača, 555 je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od kojih je kod 100 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Кod 14 vozača utvrđena je količina alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, dok su sankcionisana 4 vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo opojnih droga u organizmu – stoji u saopštenju.

Za vrijeme sprovođenja akcije pojačane kontrole saobraćaja sankcionisano je ukupno 268 prekršaja, a 164 su sankcionisana po osnovu činjenja drugih prekršaja po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

– Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju – navodi se u saopštenju PU Zvornik.