Pijani 21-godišnjak iz Živinica automobilom usmrtio ‘migranta’ (FOTO)

Pijani 21-godišnjak iz Živinica automobilom usmrtio ‘migranta’ (FOTO)

Jučer je oko 2:30 sati na magistralnom putu M-18 u mjestu Maline, grad Živinice, se dogodila saobraćajna nezgoda. Učestvovali su S. A., rođen 2000. godine iz Živinica koji je upravljao sa pmv. marke VW Touran i NN pješak (muška osoba).

Nezvanično saznajemo kako je u pitanju migrant. U ovoj saobraćajnoj nezgodi pješak je smrtno stradao, dok je vozač zadobio teške tjelesne povrede konstatovane na UKC Tuzla i isti je pušten na kućno liječenje. Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona su potvrdili kako kod nastradalog pješaka nisu pronađeni nikakvi lični dokumenti.

‘Vozač putničkog motornog vozila VW Touran je lišen slobode i nakon kriminalističke obrade predat u nadloženost Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Također, donesena je naredba o provođenju istrage i ispitan je. Vozač je osumnjičen za teška krivična djela protiv sigurnosti javnosg prometa u vezi sa ugrožavanjem prometa zbog omamljenosti. Kod vozača utvrđeno je prisustvo alkohola, a izdata je naredba za vađenje krvi i urina te naredba za obdukciju tijela stradalog’ – kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Pijani 21-godišnjak iz Živinica automobilom usmrtio ‘migranta’ (FOTO)

Vozilom VW Touran koje je učestvovalo u nezgodi sa smrtnim ishodom upravljao je S.A. (21) iz Živinica. Tužilaštvo će predložiti mjeru pritvora nadležnom sudu i radit će se saobraćajno vještaćenje.

(Foto: Avaz | Tuzlanski.ba)